شبکه کردن دوربین ها

شبکه کردن دوربین مداربسته
در ساختمان هایی که از دوربین های مدار بسته در آنها استفاده می شود، کاربران باید با نحوه شبکه کردن دوربین مدار بسته آشنا شوند. شبکه کردن به معنای اتصال دوربین مدار بسته به اینترنت است. به این ترتیب می توان تصاویری که در دوربین مدار بسته ضبط و ذخیره می شوند را به یک سیستم کامپیوتری یا به گوشی و تبلت انتقال داد. زمانی که تصاویر دوربین مدار بسته به سایر دستگاه ها مانند گوشی و تبلت انتقال می یابد، این امکان برای کاربران وجود دارد تا از فواصل دور و در زمان هایی که در حال سفر هستند نیز بر خانه یا محل کار خود نظارت داشته باشند.
انتقال تصاویر و شبکه کردن برای دوربین هایی با عنوان دوربین های آی پی امکان پذیر است. این قابلیتی بسیار کاربردی است و قطعا کسانی که از دوربین مدار بسته برای نظارت و افزایش امنیت استفاده می کنند باید با نحوه انجام این کار آشنا شوند. شبکه کردن دوربین مدار بسته به دقت زیادی نیاز دارد و باید برای انجام آن مراحل را به درستی انجام داد.
تجهیزات مورد نیاز برای شبکه کردن دوربین مدار بسته
در قدم اول باید تجهیزاتی که برای اتصال دوربین مدار بسته به اینترنت احتیاج است را تهیه کنیم. علاوه بر دوربین مدار بسته تحت شبکه یا آی پی کمرا، برای انتقال تصاویر دوربین مدار بسته به یک سوئیچ شبکه، یک دستگاه ذخیره ساز، کابل شبکه، سوکت شبکه، آچار پرس شبکه و تستر کابل شبکه نیاز است. برای این اتصال به یک روتر نیاز است که باید به دوربین مدار بسته متصل شود. دستگاه ذخیره ساز یا یک دستگاه DVR است یا یک دستگاه NVR. علاوه بر این تجهیزات باید نرم افزار مورد نیاز برای شبکه کردن دوربین مدار بسته را نیز در اختیار داشت.
مراحل اتصال دوربین های مدار بسته به شبکه
دانلود نرم افزار و نصب آن
در قدم اول برای شبکه کردن دوربین مداربسته، باید در قسمت شبکه و بخش Cloud، به دنبال کدهای QR CODE بود. هریک از این کدها مربوط به یک نوع سیستم عامل است که در نصب دوربین مداربسته هم تاثیرگذار هستند. بسته به این که از اندروید استفاده می کنید یا آیفون، از کد QR مرتبط استفاده کنید تا نرم افزار مربوط به آن را دانلود کنید. با نصب نرم افزار بارکد خوان روی گوشی، می توان نرم افزار مربوط به شبکه سازی دوربین مدار بسته را دانلود و نصب کرد. بعد از این که فرایند دانلود به اتمام رسید، برنامه را روی گوشی نصب کنید.
انجام تنظیمات در نرم افزار انتقال تصویر دوربین مدار بسته
در مرحله بعدی باید برنامه نصب شده روی گوشی را باز کرد و وارد منوی Device manager شد. در پایین این صفحه روی گزینه Add Device بزنید. مرحله بعدی شبکه کردن دوربین مدار بسته اختیاری است و می توانید در قسمت Alias، نام شخص یا ارگانی که قصد انتقال تصویر برای آن را دارید را وارد کنید. در قدم بعدی قسمت Link Mode را نیز روی حالت p2p قرار داده و سپس نرم افزار بارکد خوان باز شود.
در این مرحله باید QR کد دستگاه DVR یا NVR را نیز به کمک این نرم افزار خوانده تا به این ترتیب شماره سریال دستگاه ذخیره ساز مورد استفاده توسط نرم افزار انتقال تصویر خوانده شود. تنظیمات بعدی مورد نیاز وارد کردن نام کاربری دستگاه ذخیره سازی و رمز عبور این دستگاه ها در قسمت یوزر و پسورد است. کار دیگری که باید در این مرحله برای انتقال تصاویر انجام دهید، تعیین تعداد کانال های مورد نظر در بخش Channels است. تعداد این کانال ها را باید با توجه به نوع دستگاه DVR یا NVR تعیین کنید. قسمت Stream type را نیز روی حالت sub قرار داده و در پایان گزینه + را بزنید.
اجرای مراحل انتقال تصاویر
بعد از این که تنظیمات مورد نظر در صفحه Device Manager اضافه شد، باید به منوی اصلی نرم افزار شبکه کردن دوربین مدار بسته برگردید و در آن صفحه گزینه Real time monitoring را انتخاب کنید. در این جا دوربین مورد نظر خود را انتخاب کنید تا به این ترتیب تصاویر آن به گوشی یا تبلت انتقال یافته و بتوانید آن را از طریق اینترنت مشاهده کنید. با انجام این کارها به راحتی تصاویر دوربین های آی پی به گوشی، تبلت یا لپ تاپ منتقل شده و می توانید در شرایطی که دور از محل زندگی یا کار خود هستید به منظور کنترل و مدیریت آن جا تصاویر را مشاهده کنید.
انتقال تصاویر دوربین مدار بسته روی اینترنت
برای انتقال تصاویر در بستر اینترنت و شبکه کردن دوربین مدار بسته از این طریق به منظور نمایش تصاویر در کامپیوتر، دو مرحله جداگانه را باید دنبال کرد. در یک مرحله باید تنظیمات مورد نیاز در دستگاه DVR را انجام داد و در بخش دیگر نیز باید تنظیمات مربوط به مودم ADSL را اعمال کرد. برای استفاده از این روش نیز به یک خط اینترنت پر سرعت نیاز است. یک مودم و کابل شبکه از دیگر تجهیزاتی است که برای انتقال تصاویر از این طریق به آنها نیاز است.
در بخش تنظیمات دستگاه DVR باید یک آدرس آی پی را برای دستگاه مشخص کرد و یک سری تنظیمات دیگر را نیز اعمال کرد. در خصوص مودم نیز باید وارد منوی کاربری دستگاه شد و در قسمت تنظیمات پیشرفته آن، تنظیمات سینک کردن مودم با دستگاه DVR را انجام داد. در نهایت نیز باید دستگاه DVR را از طریق کابل شبکه به مودم ADSL وصل کرد تا به این ترتیب تصاویر در بستر اینترنت از دوربین های مدار بسته به کامپیوتر انتقال می یابد و می توان آنها را مشاهده کرد.